Wednesday, 20 June 2012

Mandy Rice Taman Pekaka



Ada restoran nasi arab baru buka kat taman Pekaka. Petang tu lepas ambil kayra kat kindy terus kita gerak pergi Parit Buntar sekejap ke kedai lampu dan tengok perabot kita kat kedai uncle Awie.
On the way balik tiba-tiba papa terasa nak try makan kat kedai tu. Kebetulan masa tu dah pukul enam lebih dan orang pun tak berapa ramai. So, kita pun masuk la dengan perasaan yang gembira sebab mama membayangkan yang mama tak perlu masak malam ni. Hehehe....


Cik Kayra sementara menunggu makanan yang diorder. Suka sangat gigit kuku, ada petua tak nak bagi dia stop gigit ?



Restoran multi. Semua ada. Makanan  Arab ada, pakistan ada, Thai dan Western pun ada.



Papa dah start tu. Papa order Mandy kambing.



Mandy Chicken mama.


Sayangnya Kayra tak suka. Tak suka ke, dah kenyang ke mama tak ingat la...



Habis satu portion mama habiskan. Sedap jugak nasi mandy ni....



Dah nak gelap baru kita balik. Lain kali datang lagi kita kalau terasa nak makan mand rice. Lagipun dekat saja.


Sesekali boleh la makan nasi malam. kalau selalu, makin besarla badan mama yang sedia besar ni. Next week dah ambil ubat macam yang disarankan doktor, makanya dah kuranglah sikit aktiviti makan mama.

1 comment:

  1. wahhh seronok makan.....makan lagi....dan lagi.... yeahhhh!!!!!tapi ubat apa ko nak ambik ida????? diet sudah ler.....aku balik dr penang tu naik mendadak...huhuhuhuu ni dah diet balik.....dah turun 2kghihihihihihi

    ReplyDelete