Wednesday, 20 June 2012

Ayam penyet yang tak penyet



Hari tu ingat nak bawak mahani pi makan nasi arab tapi alangkah sedihnya sebab kedai tu tak ready apa pun lagi. Cuma ada masakan thai. Mana boleh makan makanan thai kalau tekak cakap nak makan nasi Arab.
Mula pegi pukul dua belas setengah  mama dan kawan-kawan tengok pintu utama baru dibukak dan pekerja baru nak angkat baang basah masuk dalam. Ok lah, kita ambik kesempatan tu jalan-jalan dulu Parit Buntar tengok tudung. Dah selesai satu setengah dah tercongok balik kat kedai tu tapi dah dijangka, tak ready lagi.
So, kesiankan ibu mengandung, kami terus ke kedai selang tiga buah tu. Kedai nasi ayam penyet.

Kak Effa dan mahani.



Kenapa ayam kita tak dipenyet-penyetkan ?



Kak Era dengan bakso mee. Meggi sebenarnya...



Kesian Mahani, lapar kamu kan ?



Ayam goreng yang tak penyet pun....dah dua kali sebut ni...



Mama dengan Kak Era.


Lain kali, kita cari kedai lain yang best. Makanan yang kita order tak kena dengan selera, mungkin ada menu lain dalam kedai ni yang sedap tapi kita tak cuba kot. Tak apa, ada masa kita datang lagi dan cuba lagi.

Tapi kesian ibu mengandung tu kan ?


2 comments:

  1. tulah memang hari tu x da luck sungguh. dah la lapar makan ayam penyet pun bolehlah setakat nak hilangkan lapar. tu pun x kenyang juga.

    ReplyDelete
  2. Hehehe...ada masa kita cari kedai makan lagi. banyak lagi yang kita tak pi...

    ReplyDelete