Wednesday, 20 June 2012

Makan Kenduri Rumah Aqil

Dan minggu ni, kenduri lagi. Kita seperti yang dijanjikan harus tidak mesti pergi. Sebenarnya ini adalah kenduri adik ipar pakcik Kayra yakni adik kepada isterinya Cik Yan. Pakcik tu adik mama.
Mula-mula tu ada la sikit berbelah bagi nak hadiri kenduri ni sebab minggu ni kan kita nak balik kampung jumpa wan tapi lepas telefon wan, wan suruh kita pergi kenduri dulu. Apa nak katakan.
Lagipun, mama nak juga jumpa pakcik, dah lama tak jumpa, Aqil pun dah besar agaknya.


Kita sampai sama dengan pengantin. Bila nampak pengantin, Kayra terus cakap, " Mama, tu princess kan ?" Iyekan je la mama.  Tapi bila bergambar, takmau pulak dia senyum. Malu agaknya.


Maklang pun ada jugak sampai sama dengan kita. Cuaca hari tu panas sangat. Membahang-bahang.


Kita parking jauh sikit dan berjalan masuk ke rumah kenduri. Tak mau la masuk dalam, nanti sesak sangat dengan kereta susah pulak nak keluar masa balik nanti. Perjalanan dalam lima minit melalui sawah padi. Cantik sangat.


Lihatlah.....kemesraan...sawahku bersama hidupku.....hehehe
Panas terik bila bergambar, jadi terang dan sangat jelas. Sangat suka gambar ini...


Tengok tu, cantiknya permandangan sawah padi....


Alahai anak mama, ni masa kat rumah kenduri. Kayra, featuring Riadz dan Yayatz.Papa, Pak Cik dan Aqil.Masa on the way balik. Family Mak Lang, ada dua orang mencelah sesat.


Lepas makan kita terus balik kampung. Cadangnya pagi tu nak ke kenduri nak join sekali Mak Su dan Mak Anjang. Tapi depa pulak ada hal yang tak boleh dielakkan. Tak dapatla pergi sekali.
So, lain kali je la kita jumpa mak Anjang, mak su kita akan jumpa kat rumah wan.

Dah rindu nak balik Jeneri ni....

No comments:

Post a Comment