Tuesday, 31 May 2011

cerita kenduri part 1.

Pagi ni bangun dengan perasaan malas sekali. Penatnya. habis sakit-sakit badan. Skrang ni pun mengantuk lagi. Alhamdulillah kerja kenduri dah selesai. Maksu kayra pun dah dapat paksu. Rumah mak pun dah 70% settle mengemas.next week balik lagi, nak pi majlis sambut menantu lak.
Semua yang berkenaan pakai purple. Ramai. Panas. tapi hati berbunga dan happy sebab dapat jumpa saudara mara, kawan-kawan. Bukan senang nak dapat berkumpul semua.
Pengantin lama. Dah dekat 4 tahun dah ni. Papa hari ni rajin sangat. Buat kerja tak henti-henti. Terima kasih sebab menolong. Kitakan sekeluarga.
Kayra n najla. Lasak betul kayra. Kadang-kadang menangis merengek, rimas dengan suasana bising dan panas kot. Suka sangat nak main tanah. Geram betul mama. Selalu sangat hilang dari pandangan. Cepat besar k.

Family mertua, datang juga walaupun jauh. Rasa berbesar hati sangat. Makcik lian mak abang mi pun ada. Anak-anak buah pun  tak banyak karenah. Nampak senang ja kak emma kawal hari tu.

Kawan-kawan masa kecil. Persahabatan melekat didalam hati hingga kini. Zunaidah dah ada family sendiri. Halimaton darah tengah manis. Tak lama lagi tu...
Three purple boys. Penat buat kerja ke penat kekenyangan? Eifadz baju besar sikit. Yang berdua lagi macho nampak...

Dua orang ni, manja dari kecik . zalyana n ainna. Sorang lagi takda, mursyida. Hari ni kena daftar masuk balik itm.

Hajar satu family. sampai jugak walaupun sesat. Uzma dan abahnya pakai baju ikut tema jugak...

Rabani, anak saudara yang sulung. Tak lama lagi dia plak yang kenduri pulak. Tapi kena settlekan study dulu.

Mak dengan adik iparnya. Bertukar-tukar cerita.

Seronok pulak tengok gambar sikenit dua orang ni. nanti besar kekal baik macam ni jugak k. Kitakan bersaudara...

2 comments:

  1. syarida, awat pic pengantin satu jaaa...letaklah yang closeup sket...hi3....wei..rindu kat semua2...geng kita tu..

    ReplyDelete
  2. takdak banyak gambar pengantin.ada 2 3 kamera. kamera ni banyak gambar kayra ja hehehe... nanti insyaAllah ada kat part 2.

    ReplyDelete