Wednesday, 17 August 2011

Esoknya Ahad dan Choo Choo Train baru...

Sarapan pagi dengan Choo Choo Train baru hari ni. Bukan kayra saja tapi PapaMama pun macam tu. Bestnya dapat mainan baru. Tak sabar-sabar dia tunggu papa siap pasang landasan.
Paling tak tahan geli hati tengok dia geram nak ambik keretapi yang tengah gerak tu.
PapaMama tinggalkan dia sendirian, tengok-tengok dah tercabut kepala keretapi.
Gas masih belum dibeli, petang makan dimana ?

Petang pukul 5 baru decide nak berbuka kat mana. 
kat mana ?
Mula-mula papa ajak makan kat kfc je, pilihan kedua pergi je kat kedai Thai dekat-dekat rumah. Pastu mama cakapla mama ada kupon rasamas...
Ok papa cakap, kita pi Rasamas Sunway Carnival.

Nak tau ada apa kat sana ?
Ada Choo Choo Train lagi...
Diorang buat replika keretapi sempena dengan bulan kemerdekaan. Apa lagi, meloncat lagi anak mama.

Rasamas.
Mula-mula kita book tempat dengan order. Sementara nak tunggu berbuka kita round-round dulu...
Sedap jugak makanan tapi rasa mama sedap lagi nasi ayam kat satu lagi kedai favourite kita tu...
Tapi tak kisahlah, sebab kayra memang suka ayam pun, so apapun tak apa. Penuh meja kita dengan makanan dan semestinya semua hidangan ayam hehehe...












2 comments:

  1. wah comelnya.acik pejah pun suka train.salam kenal, puan/adik/kakak syarida...minta maaf tak tahu umur..hihi.

    ReplyDelete
  2. :) hai Pejah. Salam kenal. Choo choo train tu perkataan yang kayra dapat dari kartun kat chanel 613.

    ReplyDelete