Friday, 6 April 2012

Jom pizza

Mama nak makan kat pizza, papa nak, kayra pun nak. Petang lepas ambik Kayra kat kindy kita terus pergi jusco Perda. bukan tak ada pizza kat parit Buntar tapi mama tak nak lah. Mama nak tengok-tengok benda lain jugak. Papa cakap ok. So takda lah kita tengok makanan kat pizza je, kita boleh tengok baju jugak.
Mama tak nak makan pizza tapi mama nak makan benda-benda lain kat situ. Kalau ambik pizza mesti tak habis. Hari tu kita order Triple Chicken Sensation Pizza, mushroom soup, kepak ayam, garlic bread, pastu kat Kayra spaggeti dengan milo. Huis...oo mak ai...banyak  Tapi habis tu...


Ice cream lover tapi kali ni dia tak makan sangat ice cream tu. Entah kenapa. Tak sedap kot...


Ada orang snap gambar kita la Kayra, guna Galaxy Note tu....


Ada lagi gambar Kayra dengan aiskrim...


Papa kalau dah pegang handphone sampai lupa anak bini aih....



Candid lagi, kat muka ada lak bayang-bayang gelas...


Cik kayra dengan garlic bread, kalau suka nanti mama belajar buat, hahaha....


Cuba teka mama sedang makan apa ?


Sedapkan Honey BBQ wing ??


i love pasta to eat, my mama love 'pasta' to watch....  ( p/s : pasta yang mama suka tu drama korea )


Papa makan apa ni ek ??


Sidia memang suka makan ayam...


Dan sidia sekarang suka berposing sambil menganga...


Mama belikan Kayra payung hari ni sebagai hadiah kerana berkelakuan baik.

 Oleh kerana esok adalah hari rabu dan esoknya kita akan bekerja dan pergi sekolah, makanya tak adalah lagi sessi merambu selepas makan. Walaupun demikian, papa bagi juga kita peluang dalam setengah jam gitu pusing-pusing kat tingkat atas dalam jusco tengok-tengok barang sekejap. Itupun bahagian barang dapur dan elektrik. Tu yang sempat beli payung sekaki RM5 kat Kayra tu. Tak dapat la mama nak tengok baju-baju scarlet kat tingkat bawah. Kita dapat ambik bau je la....

7 comments:

  1. pizza pula dah kak ida ni...mengugat keimanan ku

    ReplyDelete
  2. samala hubby punya hp canggih tp wife punya ekeke

    ReplyDelete
  3. Hajar : Sengaja ku buat entry makan supaya kamu pun menjadi gemuk seperti aku. Hahahaha...jahat tak kak ida ?

    ReplyDelete
  4. ila : Hai ila. Salam kenal dari Kayra...

    ReplyDelete
  5. Salam perkenalan dari saya.. Geez.

    ReplyDelete