Thursday, 2 February 2012

Cheese Cake lagi ??

Buat cheese cake lagi. Hari tu tak puas hati dengan rupa dan bentuknya. kali ni mintak izin papa nak buat kek yang sama sekali lagi. Lagipun barang-barang mentah semua dah ada, cuma cream cheese saja yang dah habis. So petang lepas balik kerja mama stop kedai bakery sekejap beli cheese dan fresh milk. Malam lepas settle Kayra mandi, buatkan susu sebotol, bukak laptop dan tinggalkan dia atas katil dengan papa, makanya mama turun bawah membaking.


Ok la kali ni, cuma masih merekah. Rasanya semua dah cukup. Panas yang sama bezanya kali ni kek masak dalam bekas kaca je.
Kayra temankan mama bakar ke ye. Peminat kek jugak ni. Papa plak tolong cuci bekas-bekas yang mama guna. Terima kasih, nanti kita sama-sama makan kek.
Ok, kek dah sejuk sikit. Mama punya Quality Controller tengah buat penilaian.


Ok. Kamu cantik dan harum. Sangat suka membaking kamu.
Janji mama pada Kayra, nanti bila Kayra dah besar sikit kita akan buat kek sama-sama. Like tipical motherDaughter.
Lepas siap mama masak nasi, goreng telur, panaskan sambal ikan, supper dengan papa malam-malam buta. Macammana tu ???


3 comments:

  1. hairajinnya buat kek lagi. syok plak tgok kek ida gebu jerr.

    ReplyDelete
  2. rajinnya ida buat kek....kalau dok sana blhlah minta rasa..hehehe

    ReplyDelete
  3. cheese kek ni je la kategori kek yang betul-betul kek first time ida buat. Tak termasuk kek batik biskut marie ye....hehehe. Dok belajar lagi....

    ReplyDelete