Friday, 6 January 2012

Lampu Isyarat Malam

Malam tu kan papa nak keluar tengok traffic light. Ala, ada traffic light baru pasang dan papa nak tengok kontraktor setting. Traffic light tu kat persimpangan tiga. Papa kata kat mama, kalau nak ikut boleh la. So malam tu kita ikut lah papa. Mula-mula mama ingat kita nak nauik kereta tapi rupa-rupanya nak naik motor. Apa lagi, seronok la Kayra.
Kita keluar dari rumah pukul 8. Mula-mula mama ingatkan sekejap saja, tapi sampai pukul sepuluh juga kita kat situ. Hujan ada turun juga rintik-rintik sekejap. Tapi nasib baik tak lebat. Best jugak malam tu. Kayra makan angin kat tepi jalan.

 Tengok tu. Dalam dua jam tu, asyik menari je dia. ( Abaikan mata mama, malas nak edit)

 Sana sini lari, nasib baik tak lari tengah jalan.

 Kita sama-sama buat kerja malam tu

 Kontraktor tu tengah buat setting. Papa pangku Kayra

Cak, Kayra

Time ni kerja tak settle lagi tapi dah hampir siap.

Traffic light baru setting, pengguna jadi keliru sikit. Susah juga nak bagi orang awam faham kan. Yang jadi masalahnya, nak kena telly denga traffic light satu lagi kat depan sana. Bising jalan tu dengan hon malam tu.

1 comment: